Tujuan asal blog ini ditubuhkan adalah untuk membantu pembaca berjimat namun masih boleh mencapai impian mereka di saat krisis ekonomi melanda negara. Save is not about to cut everything's fun in your life, we still spend but only in minimum cost to optimize your satisfaction. Price list dan costing sengaja dimasukkan di dalam entry untuk memberi gambaran kepada pembaca sejauh mana penjimatan yang boleh dilakukan dalam perbelanjaan harian mereka di Malaysia. Semoga dengan perkongsian ini dan blog seumpamanya akan memberi manfaat besar kepada pembaca, seterusnya mengubah taraf hidup mereka kepada lebih baik, insya Allah.

Semua kandungan blog ini adalah Hak Cipta Terpelihara. Sebarang kegiatan yang disyaki plagiatrisme akan dilaporkan serta-merta kepada SKMM.

Saturday, 6 July 2013

INTRODUCTION

Baiklah... Mungkin hampir semua pembaca  berasal dari blog pertama saya iaitu MASREENA kan.. Tapi sebab nak asingkan antara Travel/Tour dengan lain-lain perkara, saya terpaksa ambil inisiatif create second blog ini. Itupun dah terlepas entry pindah rumah di first blog tu (sebab masa tu belum terfikir lagi nak separatekan blog macam ni).

Blog ini namanya Blog Jimat... bukannya Blog Miskin ya... just kidding... Orang kata kalau nak berjimat kenapa nak spend sana sini? Jawapannya, LIFE IS SHORT, MAKE IT MEANINGFUL. Tak dapat cuba cara mewah, kita cuba cara biasa, asalkan dapat menikmati dan merasai pengalaman yang hampir serupa =)

Happy reading! =)


No comments:

Post a Comment

Kalau suka tinggalkan komen =)