Tujuan asal blog ini ditubuhkan adalah untuk membantu pembaca berjimat namun masih boleh mencapai impian mereka di saat krisis ekonomi melanda negara. Save is not about to cut everything's fun in your life, we still spend but only in minimum cost to optimize your satisfaction. Price list dan costing sengaja dimasukkan di dalam entry untuk memberi gambaran kepada pembaca sejauh mana penjimatan yang boleh dilakukan dalam perbelanjaan harian mereka di Malaysia. Semoga dengan perkongsian ini dan blog seumpamanya akan memberi manfaat besar kepada pembaca, seterusnya mengubah taraf hidup mereka kepada lebih baik, insya Allah.

Semua kandungan blog ini adalah Hak Cipta Terpelihara. Sebarang kegiatan yang disyaki plagiatrisme akan dilaporkan serta-merta kepada SKMM.

Tuesday, 17 December 2013

SAH! Kadar Tol Confirm Naik 2014!


Lepas satu.. satu kan... semua benda diumumkan PENYELARASAN harga... dengan minyak, dengan gula, dengan tarif elektrik, dan sekarang TOL pulak iaitu expenses 'berhantu' yang sentiasa menghantui rakyat jelata di Lembah Klang. Senang cerita semua expenses under Kerajaan Persekutuan semuanya naik takde yang turun pun.

Hari tu masa mengundi tu kalau ko undi yang tak sepatutnya, aku nak ucapkan PADAN MUKA. Pada yang mengundi sepatutnya, tak cukup lagi sebenarnya dengan 1 undian anda tu, anda kena berkempen. Tapi at least jauh lebih baik sebab kita berbuat sesuatu kan?

Dan pada yang tak mengundi langsung sedangkan anda layak dan cukup syarat untuk mengundi, betapa anda malang sebab jika anda bertindak masa PRU usai sudah kemungkinan besar undian anda mungkin dapat mengubah apa yang berlaku pada hari ini.

Ok inilah kadar baru tol. Sumber: Arena Kereta

LEBUHRAYA SUNGAI BESI BESRAYA RM1.30 to RM2.00
LEBUHRAYA BARU PANTAI (NPE) RM1.60 TO RM2.00
LEBUHRAYA DAMASARA/PUCHONG (LDP) RM1.60 TO RM2.10
LEBUHRAYA BERTINGKAT AMPANG (AKLEH) RM1.50 TO RM2.50
LEBUHRAYA KAJANG (SILK) RM1.00 TO RM1.30
LEBUHRAYA KL-PUTRAJAYA (MEX) RM2.50 TO RM3.50
LEBUHRAYA KAJANG-SEREMBAN (LEKAS) RMRM1.90 TO RM2.30
LEBUHRAYA TRAFIK KL BARAT (SPRINT) RM1.50 TO RM2.50
PANTAI RM1.50 TO RM2.50
DAMASARA RM1.00 TO RM1.50
KIARA RM2.00 TO RM3.00
LEBUHRAYA LEBAH KLANG SELATAN (SKVE) RM14.96c/KM TO 16.46c/KM
LEBUHRAYA KORIDOR GUTHRIE (GCE) RM1.40 TO RM1.90
LEBUHRAYA SMART RM2.00 TO RM3


1 comment:

  1. peh giler banyak naiknya.. naik seposen pon kte dah bising inikan naik sampai seringgit?? Nangis la nak bayar tol lepas ni.. T__T

    ReplyDelete

Kalau suka tinggalkan komen =)