Tujuan asal blog ini ditubuhkan adalah untuk membantu pembaca berjimat namun masih boleh mencapai impian mereka di saat krisis ekonomi melanda negara. Save is not about to cut everything's fun in your life, we still spend but only in minimum cost to optimize your satisfaction. Price list dan costing sengaja dimasukkan di dalam entry untuk memberi gambaran kepada pembaca sejauh mana penjimatan yang boleh dilakukan dalam perbelanjaan harian mereka di Malaysia. Semoga dengan perkongsian ini dan blog seumpamanya akan memberi manfaat besar kepada pembaca, seterusnya mengubah taraf hidup mereka kepada lebih baik, insya Allah.

Semua kandungan blog ini adalah Hak Cipta Terpelihara. Sebarang kegiatan yang disyaki plagiatrisme akan dilaporkan serta-merta kepada SKMM.

Friday, 7 November 2014

Day 2: Cara Memenangi Hati Anda

Mak oii... ke laut betul Cabaran 30 Hari ni, hehehe... Blur tak tahu nak cakap apa... sebab tajuknya shy... hehehe... iols tak reti nak berjiwang karat ni... dah tua-tua ni kan, takde maknanya... dah la tema blog i ni blog kewangan dan urusan perniagaan harian, tetiba kena tulis benda-benda feeling. Allah dah kenapa..

Tapi tak pelah, kadang kala memang kena jadi childish sikit mengikut keadaan kan?

Cara memenangi hati i mudah je....

1. Communication is really important, as a human we can't read other person mind, if something is affecting our friendship, please be ready to discussed it

2. Sentiasa berlaku adil

3. Komitmen terhadap persahabatan atau perhubungan atau perkahwinan.

That's it

No comments:

Post a Comment

Kalau suka tinggalkan komen =)