Tujuan asal blog ini ditubuhkan adalah untuk membantu pembaca berjimat namun masih boleh mencapai impian mereka di saat krisis ekonomi melanda negara. Save is not about to cut everything's fun in your life, we still spend but only in minimum cost to optimize your satisfaction. Price list dan costing sengaja dimasukkan di dalam entry untuk memberi gambaran kepada pembaca sejauh mana penjimatan yang boleh dilakukan dalam perbelanjaan harian mereka di Malaysia. Semoga dengan perkongsian ini dan blog seumpamanya akan memberi manfaat besar kepada pembaca, seterusnya mengubah taraf hidup mereka kepada lebih baik, insya Allah.

Semua kandungan blog ini adalah Hak Cipta Terpelihara. Sebarang kegiatan yang disyaki plagiatrisme akan dilaporkan serta-merta kepada SKMM.

Saturday, 5 October 2013

The Best of Blueberry Cheese Cake

Baiklah... bagi penggemar kek-kek urban ni, saya nak war-warkan kek jenis Blueberry Cheese Cake yang saya sukai sejak 5 tahun yang lepas. Lihat gambar.

Kenapa saya katakan ini kek Blueberry Cheese terbaik:-

1) Rasanya SEDAP dan LEMBUT cheesenya... sebab selalunya mesti keras.
2) Jem Blueberry yang digunakan mengandungi biji-biji blueberry instead of blueberry jam semata-mata.

Tengok, ada biji-biji blueberry yang lazat dan kaya rasa. Barulah berkualiti. Persoalannya, di mana nak dapatkan Blueberry Cheese cake yang sedap lagi berkualiti ini??

Kat ROTIBOY ye. Harga berapa?

Harga RM6 sepotong. Again, OWN MADE adalah yang terbaik. Tapi kalau hajat sekadar nak lepas kempunan je, better beli je lah sepotong... daripada buat sendiri kang naik pulak 3 kg badan nanti...

Cubalah! =)





No comments:

Post a Comment

Kalau suka tinggalkan komen =)